satellite-3128136_1920

Ako u Vašem uredu postoji mobilni telefon, postoji i mogućnost da se svi Vaši razgovori i sastanci snimaju, odnosno da nijedan Vaš sastanak nije siguran od potencijalnih zlonamjernih prisluškivanja ili špijuna. Sve je veći broj naprednih zlonamjernih programa i špijunskih uređaja koji mogu kontrolirati mikrofone i kamere u pametnim telefonima za snimanje i emitiranje razgovora. Neki od sofisticiranijih alata mogu čak uključiti i isključene telefone, premostiti Airplane mode te u pozadini slati podatke.

Identični procesi špijuniranja koriste se i na prijenosnim računalima gdje također zlonamjerni programi u pozadini uključuju kameru i mikrofon te šalju podatke. Poznat je slučaj napada na izraelsku vojnu mrežu gdje su se napadači suočili s kontranapadom tako da su ih Izraelci fotografirali iz njihovih vlastitih kamera.

Poslovna i privatna špijunaža uz gore opisane programske metode, koriste se napravama i uređajima malih dimenzija, ugrađenima u prostorije i urede, koje isto tako snimaju sliku i ton te ih šalju različitim metodama i uređajima: CDMA, LTE800(4G), GSM, GSM (DCS), WCDMA, 3G, GSM (PCS), DECT, Bluetooth, Wi-Fi, Wi-Max/Wi-Fi High/LTE(4G) u širokom frenkvencijskom opsegu od 824 MHz do 7000 MHz.

Iako vjerojatno smatrate da niste meta poslovne ili privatne špijunaže, internetska sigurnost i ranjivost poslovnih subjekata nikad nije bila izraženija. Stoga vam preporučamo pregled i zaštitu Vaših uredskih prostorija, automobila ili privatnih prostora, te svih elektronskih

uređaja koji se u njima nalaze. Suvremenim uređajima i alatima ćemo testirati Vaše radno ili životno okruženje na sve moguće špijunske naprave i programe.

Pregled prostorija i automobila je kompleksan postupak koji zahtjeva iskustvo i nešto vremena kako bi se pronašli potencijalni zlonamjerni uređaji ili bi se otklonila mogućnost prisutnosti istih.

Špijunski uređaji imaju nekoliko tipičnih znakova, a to su: kompaktnost, skrivenost, često ručna izrada uređaja, sadrže mikrofone ili video kamere, ugrađeni su unutar drugog dijela elektroničke opreme, povezani su na telefonsku liniju ili na izvor AC struje ili na vlastiti izvor energije, imaju antenu ili SIM karticu…

CJENIK:

PREGLED ELEKTRONIČKIH I ELEKTRIČNIH UREĐAJA: CIJENA (kom) = 1000 kn

– pregled mobitela, računala ili prijenosnog računala

PREGLED VOZILA: CIJENA (kom) = 2500 kn

– kompletan pregled vozila: unutrašnjosti, prostora motora, prtljažnika i podnice na prislušne i uređaje za praćenje

PREGLED PROSTORIJA: CIJENA (20 m2) = 3700 kn

– pregled prostorija do 20 m2 uključen u cijenu. Na započetih novih 20 m2 odobravamo popust 10%

UKLANJANJE PRONAĐENIH UREĐAJA, PROGRAMA, VIRUSA, MALWAREA I

SPYWAREA NIJE UKLJUČENO U CIJENU TE SE DOGOVARA SA NARUČITELJEM.

CIJENE SU IZRAŽENE BEZ PDV-a

KONTAKT: web: bfsintelligence.hr / mail: info@bfsintelligence.hr / mob: +385915140515